Alle mennesker er forskellige. Nogle mennesker fastlægger hverdagsrutiner for både mad, søvn og træning. Andre tager i højere grad tingene hen ad vejen.

Fælles for de fleste af os er dog, at vores følelse af tryghed afhænger af, hvordan vi har det derhjemme, hvordan vi har det på arbejdet, og hvordan det står til med vores økonomi.  

Hjemmets rammer

Vores følelse af tryghed er delvist afhængig af vores hjemmeomgivelser, fordi det er i hjemmet, vi slapper af og lader op til vores gøremål.

Hvis du gerne vil være tryg i hjemmet, bør du for det første have styr på dine forsikringer og dine alarmsystemer. Sådan minimerer du risikoen for uvelkomne gæster – og du er garanteret, at det ikke slider på kontoen, hvis nogen skulle slippe afsted med et hjemmeindbrud.

Vil du optimere din tryghedsfølelse i hjemmet, bør du også bruge tid på at indrette dig, så hjemmet afspejler, hvem du er.

Dét kan du både gøre indendørs og udendørs. Hvis du er heldig nok til at være haveejer, kan du for eksempel ind imellem sætte lidt tid af til nogle smukke haveudvidelser. Kirsebærblomster har med god grund længe været en favorit blandt de danske haveentusiaster. 

Jobsituationen

Vi bruger omtrent en tredjedel af vores liv på at arbejde. Derfor er det essentielt både for vores tryghedsfølelse og for vores generelle velvære, at vi trives på arbejdet.

Hvis du har en chef, som taler ned til dig, eller blot konstant bliver overset i forhold til forfremmelser og lønforhøjelser, har du grundlæggende set to muligheder.

Du kan lægge en plan for, hvordan du har tænkt dig at løse problemet sammen med dine overordnede. Eller du kan sige op. Hvis du vælger sidstnævnte løsning, skal du naturligvis sikre dig, at du er berettiget til dagpengeydelser.

I Danmark findes der et bredt udvalg af A-kasser, og du bør sagtens kunne finde en tværfaglig og fagligt afgrænset a-kasse.

Brug lidt tid på at danne dig et overblik over dine muligheder, så du ikke står uden indtægt, når du næste gang forlader en stilling.

Økonomien

Få ting er mere frustrerende end pengenød. Undersøgelser viser, at en stor del af de danskere, der ofte føler sig stressede, har denne følelse, fordi deres økonomiske situation konstant er under pres.

Heldigvis er det aldrig for sent at begynde at varetage økonomien med lidt større omhu. Læg et budget, skær ned på fritidsfornøjelserne, og glæd dig ved, at indsatsen snart vil vise sig på kontoen og kunne mærkes positivt i hverdagen.