De fleste af os kan blive enige om, at det er vigtigt, at vi er gode mod naturen. Vi affaldssorterer, begynder i stigende grad at udskifte de gængse transportformer med de mere miljøvenlige, og vi spiser kødfattigt og klimavenligt.

Naturen kræver en høj grad af omsorg. Og som du passer på naturen, bør du også passe på dig selv. Du fortjener ligeså meget pleje, som du giver til dine omgivelser. 

At passe på økonomien  

Hvis du gerne vil sikre dig en maksimal mængde af velvære i hverdagen, skal du første sørge for at passe på din økonomi. Penge er langt fra det vigtigste i verden. Men mangel på penge kan gå seriøst ud over din grundlæggende følelse af tryghed.

Hvis du har en tendens til at bruge flere penge, end du tjener, kan du med fordel lægge et budget. Find ud af, hvor dine penge helt konkret bliver af, og beslut dig for, hvor du kan skære ned på forbruget.

Sideløbende bør du sørge for, at du benytter dig af de mest prisvenlige udbydere. Dan dig for eksempel et overblik over de forskellige A-kassers priser og fordel, og sammenlign bredbåndsløsninger for at sikre dig, at du ikke betaler for mere, end du rent faktisk har brug for. 

At pleje bolig og have

Det er svært at føle sig veltilpas i uorganiserede omgivelser. Hvis du tit føler dig udmattet og overvældet, skyldes det måske, at dit hjem trænger til en kærlig hånd. Ryd op og ryd ud i alle de ting, du ikke bruger. Lav et rengøringsskema. Og overvej, om din have også godt kunne trænge til lidt forkælelse.

Havetilføjelser behøver langt fra at koste dig en formue. Kirsebærtræer er en både budgetvenlig og yderst populær løsning for de haveejere, hvis haver har brug for et farve-boost.

De afslappede stunder

Vil du gerne være god mod sig selv, skal du også huske at sætte tid af til afslapning. Du kan for eksempel jævnligt udskifte dine vante omgivelser og tage på weekend-ophold enten udenlands eller indenlands.

Du kan tillade dig selv at sove længe på de dage, hvor dit skema tillader det. Og du kan af og til udskifte de mest lasede dele af garderoben.

Når vi er stressede eller overbelastede, hjælper det bestemt ikke på situationen, hvis vi aldrig tillader os selv en stund, hvor vi blot kan læne os tilbage, slappe af og være os selv. Husk at prioritere selvforkælelsen.