Det er rigtigt svært at motivere sig selv til et vedvarende vægttab. Der kommer mange ting i spil, når man skal tabe sig. Man kommer til at se anderledes ud, og det lægger de fleste omkring en mærke til. Det kan både være rart og svært, når andre følger med på sidelinjen. Det er selvfølgelig rart, når det går godt, men det er også svært, hvis man er i en periode, hvor det ikke går så godt. Først og fremmest handler det om ens egen motivation, og den skal komme indefra. Der kan dog være noget ydre motivation, der også hjælper. Læs mere i artiklen her, hvor du kan blive inspireret til, hvordan du får mere motivation vægttab.  

Se mere på lols.dk, hvor du kan aflede tankerne lidt fra vægttabet. Find noget sundt mad, du godt kan lide og find en motionsform, der passer til dig. Der er f.eks. ikke noget værre end at tro, du skal spise broccoli hele tiden, hvis du ikke kan lide broccoli.  

Din indre motivation 

Først og fremmest er det din indre motivation der gælder. Det kan f.eks. handle om, at du finder frem til, hvorfor du gerne vil tabe dig. Forsøg ikke at bruge for meget energi på at fokusere på, hvad du gerne vil væk fra. Jo mere du fokuserer på f.eks. at du gerne vil undgå at spise for meget slik, des sværere bliver det at undgå at tænke på slik. Led hellere efter at finde motivationen ved de ting, du gerne vil opnå. Det kan være en slank krop, at kunne lege med børnebørnene, at få mere overskud sammen med børnene osv. Prøv at sætte realistiske mål op for dig selv, så det ikke virker for uoverskueligt i starten. Forsøg også at undgå at tænke på det hele tiden. Brug f.eks. noget tid på at surfe på internettet og få en masse gode råd til alt fra pc udstyr til hvordan du kommer godt i gang med badminton.  

Den ydre motivation 

Nogle gange kommer motivationen udefra. Det kan også være værd at tage med, når man skal finde motivationen frem. For nogle hjælper det, at blive inspireret til nye retter på de online medier. På den måde kan nogle ydre faktorer inspirere dig og motivere dig til vægttab. Det kan også være i form af grupper for folk, der gerne vil tabe sig. At læse om andres succeshistorier kan f.eks. også være med til at motivere en selv til at give det en skalle ekstra. Det kan være rigtigt godt, hvis man f.eks. fortæller nogle venner og familien om, at man er gået i gang med at tabe sig, for at den feedback man får, bliver til en motivation undervejs i vægttabet. Det kan nemlig motivere nogle helt vildt, hvis man får positiv respons fra andre, der bliver stolte på ens vegne. Det kan dog også være grænseoverskridende afhængig af, hvem man fortæller det til. Det må man overveje med sig selv, inden man fortæller vidt og bredt til alle.