Hvis du er selvstændig med eget produkt, så har du måske stødt på begrebet TTM. Det kan også være, du aldrig har hørt om det før – men så har du det snart. Det er vigtigt, at man kender til de essentielle begreber, når man er selvstændig.

Hvad er TTM?

TTM står for Time for Market, og det indikerer den tid, det tager fra, at der kommer en idé til et produkt til at produktet er ude på markedet og tilgængeligt for forbrugerne. Det handler altså om hele processen fra idé til udvikling til det færdige produkt. Det kan være smart at være hurtigt til at få sit produkt ud på markedet, specielt inden for visse brancher, hvor der hurtigt kan komme nye produkter på markedet, og hvor der er mange hurtige tendenser. Det kan f.eks. være inden for mode, hvor man opererer med begrebet ”fast fashion”, du måske er stødt på. Det omhandler, at tendenser inden for mode hurtigt kommer og går, og derfor skal man være hurtig til at få sit produkt ud på markedet, før tendensen er slut. Hvis du gerne vil have hjælpe til at reducere din TTM, så kan du få hjælp til dette fra Encode Danmark.

Ting tager også tid

Selvom man kan være utålmodig, når man bare gerne vil have sit produkt ud på markedet, så er det vigtigt, at man ikke går på kompromis med kvaliteten. Man skal sørge for at stå tilbage med et produkt, man er stolt over at kunne lancere til forbrugerne. Hvis du går på kompromis med kvaliteten, så vil du måske også hurtigt opdage negativ feedback, og du kan være nødt til at gå tilbage i processen. Hvis du får hjælp til TTM, så kan du dog godt vide dig sikker på, at der ikke bliver gået på kompromis med kvaliteten.

Det er dit brand, der er vigtigt

Når man skal udvikle et produkt, så er brandet uhyre vigtigt. Det er dét, der i sidste ende kommer til at sælge dit produkt. TTM handler derfor også om at have en god markedsføringsstrategi, hvor man er sikker på at ens brand bliver markedsført klogt. Det kan du også få professionel hjælp til, så du behøves ikke at stå alene med det hele.

Derfor er det vigtigt at kende til begrebet

I dag er der mange selvstændige virksomheder, der konkurrerer med hinanden på markedet. Er der noget, der bliver en tendens, så står de første 100 klar til at lave et produkt, der imødekommer denne tendens. Det er naturligvis ikke alle, der rent faktisk bliver ført ud på markedet – men konkurrence – det er der stadig nok af! Hvis du er selvstændig med eget produkt, er det ikke kun vigtigt at have et godt produkt. Det er naturligvis udgangspunktet, men det er også vigtigt at kende til ens konkurrence, så man ved, hvad man er oppe imod. Hvis du gerne vil kunne konkurrere på lige fod med de andre, så skal du altså kende til TTM.