Mange af os synes måske, at de sidste par somre har været dejlige varme og solskinsfyldte. Her glemmer vi årsagen bagved, nemlig den faretruende miljøkrise. Temperaturerne stiger, og vores poler smelter. Men der er håb endnu. Mange af os forsøger at ændre på vores daglige rutiner, for at være med til at skabe en bedre fremtid.

Den miljøbevidste forandring skal ikke kun optræde i dagliglivet, men også til højtider. Ved at ændre os for et bedre klima, bliver vi nødt til at ofre dele, af de gamle traditioner.

Formindsk forbruget

Alle konfirmationer er anderledes, på hver deres måde. Budskabet er dog fælles for dem alle, vi fejre konfirmanden med gaver og lykønskninger.

I denne proces, står døren åben for at lave en forandring. Din fest kan både trække tråde, til det miljøbevidste valg, og samtidig give dig den mest uforglemmelige dag.

Kreativ oppyntning

Du kan sagtens få den mest fantastiske konfirmation, samtidig med at du tænker på miljøet.

Til disse højtider stiger det vante forbrug og mange glemmer at festen sagtens kan bestå, uden diverse fest oppyntninger. Tænk over hvordan du kan lave en kreativ oppyntning. Eksempelvis genbrug af bøger og aviser, til kreering af guirlander og bannere.

De grønne gave og middagen

Til middagen kan man tænke vegetarisk eller en form for kød-erstatning. Så undgår du det stigende forbrug af kød, og præsentere dine gæster for et delikat og flot alternativ. 

Eventuelt kan du opfordre dine gæster til at komme med økologiske/miljøvenlige gaver. Eller giv en gave, som ikke kun konfirmanden for glæder af, men også resten af verden. Eventuelt køb, af et fredet skovareal, eller plantning af træer i amazonjunglen. 

Gør gæsterne opmærksomme på din intention

Når du skal invitere dine gæster, sender de fleste en flot indbydelse. Her kan du spare på papiret og forsendelsen, ved at sende en mail. Skulle du alligevel have lyst til at sende en indbydelse, kan læse mere om konfirmation invitation.

Du kan også designe din egen indbydelse, og fortælle gæsterne om den alternative konfirmation.

Du kan eventuelt bede dine gæster, om at bruge en mere miljøbevidst metode, til at transportere sig mod din fest.

Hvis du er en af dem, som har investeret i en elbil, men er i tvivl om ladetid, for en længere køretur og overvejer køb af egen lader, kan du læse mere om easee home ladere til elbiler.

Måske fanger siden din opmærksomhed, og inden længe skal du ikke kæmpe om de få ladestandere, men har din helt egen derhjemme. 

Husk der findes kan en dag som denne, så det gælder om at nyde konfirmationen i fulde drag.

Med den miljøbevidste fest kan du nyde dit bidrag til en bedre fremtid, samt plante et lille frø i dine gæster.