Har du nogensinde overvejet at få billedkunst og maling som hobby? Man behøver ikke nødvendigvis at være den nye Picasso eller Monet for at kunne synes, at det at male er en spændende og hyggelig aktivitet. Ej heller kræver det særlig meget udstyr, før man kan blive klar til at male. Fra et tomt lærred kan man skabe alskens slags nye billeder lige fra det præcise og livagtige til det helt abstrakte. Uanset hvilken retning man tager maleriet i (eller maleriet tager kunstneren) kan man tage sin tid om at male sit billede og dermed gøre det til en hobby. For mange betyder det at male også en terapeutisk måde at udtrykke sig på kreativt. Så køb dine kunstnerartikler i København og kom i gang med at udfolde din kreativitet.

Det helt rigtige grej

Hvis man gerne vil begynde at male, men starter helt fra bunden er det selvfølgelig vigtigt at man får købt de rette kunstnerartikler i København, som for eksempel et staffeli, lærreder i forskellige størrelser, malerpensler og maling. Der findes mange forskellige slags malerpensler der er egnet til forskellige slags maling, hvad enten det er til oliemaling, akvarel eller noget helt tredje. Det kan være en god idé at undersøge de forskellige slags målinger, inden man køber, da priserne kan variere kraftigt fra produkt til produkt. Man kan selvfølgelig også bare kaste sig ud i det og købe flere forskellige farver for at eksperimentere sig frem til sin favorit, hvis det er det man gerne vil.

Kun fantasien sætter grænser

Som sagt er der ikke meget der sætter grænser for hvad man kan male på et lærred så snart det er sat op på et staffeli. Nogle vælger at male et stilbillede af en opstilling af for eksempel frugter eller et portræt af en person, mens andre foretrækker at male lidt mere abstrakte mønstre. Det kan være vigtigt at have i mente at nogle slags malinger er mere tilgivende end andre; man kan for eksempel lettere viske akvarelfarver ud med lidt vand, mens man først kan male et oliemaleri over et par timer efter malingen er tørret ind. På denne måde kan man også prøve sig frem med forskellige farvenuancer, skyggelægning og perspektiver før man kommer frem til et resultat, man kan være stolt af.

En terapeutisk hobby

Det unikke ved det at male er at det både udfordrer og afslapper hjernen, da man netop skal koncentrere sig i forhold til komplementære farver, men lige så snart man fokuserer tilstrækkeligt vil man også komme i en slags trance, der kan virke terapeutisk og afslappende for hjernen. Ved at fokusere på maleriet foran en og med penslen i hånden giver man hjernen lov til at ikke at blive distraheret og tænke på en hel masse andre i stedet. Derfor er det at male en passende og givtig aktivitet for folk i alle aldre, som også kan udføres uanset niveau. Man behøver ikke engang at skulle hige efter at blive bedre, da det er en hobby man kan praktisere for sig selv.