melaminsvamp

Hvordan man afkalker fliserne i badeværelset med en melaminsvamp

I Danmark er vandet meget kalkholdigt og der dannes derfor hurtigt kalk i vådzoner. Vi kender alle til kalkbelægninger på fliser, hvilket ikke er særlig pænt. Hvad skal man så gøre for at komme af med det? Svaret er ikke simpelt, men det inddrager den såkaldte melaminsvamp måske også kendt blandt nogle som mirakelsvampen eller nanosvampen. Kært barn har mange navne, hvis du vil læse mere om selve hvad en melaminsvamp er, så kan det gøres på linket.

Det bedste man kan gøre, er at undgå kalkdannelsen. Det gør man ved at tørre alt vandet af fliserne, når man har været i bad (skrab først og tør efter med et håndklæde)… Ærligt, det er der ikke mange, som får gjort rent med deres melaminsvmap. Her kommer derfor løsningen til hvordan man bedst fjerne kalken.

Du skal bruge huseddike eller kalkfjerningmiddel, et par handsker og en blød melaminsvamp.

Når du skal fjerne kalk fra fliser med melaminsvmapen, er der lige en ting, som du skal være opmærksom på. Fugerne omkring fliserne indeholder kalk, og kan derfor risikere at tage skade fra eddiken/kalkfjerningsmidlet hvis ikke du gør følgende. Du skal skylle området, du vil gøre rent, med vand. Dette gør at fugerne mættes, og ikke vil kunne tage imod de kalkopløsende stoffer fra eddiken/kalkfjerningsmidlet.

Efter du har skyllet området efter brug af din melaminsvmap, kan du påføre eddiken eller kalkfjerningsmidlet med svampen. Til slut skylles efter med rent vand. Tør nu ordentligt efter.

melaminsvamp

Rengøring af termokande med en melaminsvamp

En termokande er praktisk at have. Den anden dag gik jeg en tur i skoven, en sen eftermiddag. Her så jeg et ældre ægtepar, som sad på en bænk med to krus og en termokande. Duften af den varme kaffe eller kakao fik mig til at tænke, hvorfor fik jeg aldrig købt den termokande.

Men en termokande skal jo som alle andre ting også rengøres. Her får du lidt tips hvordan det skal gøres.

Det er ikke nok bare at skylle din termokande med varmt vand og skrubbe med melaminsvampen, den skal også rengøres ligesom alle andre produkter. Der vil ofte komme belægninger på indersiden af den som kan undgås ved at anvende en melaminsvamp, og derfor er det ikke nok kun at bruge varmt vand hver gang.

Det bedste du kan gøre, når du skal rengøre termokanden, er ikke at begynde og benytte forskellige redskaber. Det skyldes at de flest termokander består af noget glas indvendigt, som nemt kan gå hen og krakelerer og gå itu. Så undgå at bruge opvaskebørsten i denne omgang. Brug i stedet noget opvaskemiddel som rystets i termokanden og hældes ud igen. Til den lidt større tur men en melaminsvmap kan du benytte nedstående tip.

Sådan gør du:

Kom to teskeer bagepulver ned i termokanden. Herefter fyldes termokanden halvt op med kogende vand. Du vil opleve at blandingen skummer op. Dette er en kemisk reaktion, som hjælper med at løsne skidt og snavs.   Lad blandingen stå i en halv time og skyl grundigt efter med vand.