Man har i mange år vænnet sig til, at man i sommerferien tager et smut til Sydeuropa eller længere væk. Dette tærer på CO2-forbruget, fordi de store flyvemaskiner ikke lige frem er helt neutrale på dette punkt. De er nogle af verdens klimasyndere. Et skridt mod den bedre verden er ved at flyve mindre og nyde de hjemmevante omgivelser noget mere.

Gør noget ud af dit hjem

Som en god start på den hyggelige hjemmeferie, så er haven umiddelbart det første, som formentlig kan forbedres. Måske er det hele lidt tilgroet, og græsset har nok fået lov til at stå lidt for længe.

En god måde at få så meget ud af sommeren i det danske land, er ved at nyde livet i ens egen baghave.

Man kan spørge sig selv, hvad er det egentlig man forbinder med glæde i haven? Måske er det et smukt udsyn. Hvis man skal have det, er en flot blomst i mange forskellige varianter den, der hedder geranium. Den er også kendt under det mere danske navn Storkenæb. Så køb de bedste geranium i dag, og se hvordan de forandrer udseendet fuldstændigt.

Husk hyggen for børnene

Børn synes dog ikke altid, at det er vildt sjovt at plante i haven. Det er stillesiddende, og børn holder for det meste af noget, hvor der indgår lidt mere aktivitet.

Her kan man tage barnet eller børnene med i køkkenet og bage noget man senere kan indtage i haven. En godt forslag vil være noget enkelt som fx hindbærsnitter. Den kan alle være med på. Så find en god opskrift hindbær snitter, og alle vil hygge sig ved denne aktivitet.

Gå på opdagelse i lokalområdet

Endnu en ting man kan give sig til i sommerferien under danske himmelstrøg, er uden tvivl at gå på opdagelse i det nærmeste miljø. Man opdager det ikke altid, fordi man har så travlt med at se udad til hverdag, men i ferien kan man geare helt ned og blot nyde ens lokalområdes mange finesser.

Det kan være, at et stort naturområde vil indbyde til gode gåture eller byen kan opmuntre en til endelig at gå ned ad alle de små gader, man aldrig er gået ned af, fordi man havde for travlt. Nu hvor man har alt den tid i verden, så er det bare at få tilfredsstillet sin nysgerrighed.