Stubbekøbing ved solopgang

Bor du i Stubbekøbing og er det en gru at se på dine vinduer, når solen skinner? Og har du virkelig svært ved at tage dig sammen til at pudse vinduer? Så kan det jo være, at det skyldes, at du ikke er speciel god til at pudse vinduer, og at du synes, at det er omtrent det kedeligste i verden.

Tager det tilmed alt for lang tid, så er det ekstra kedeligt, at resultatet bliver så dårligt.

Tænker du, at det nu skal være slut, og at det er nu, du tager vinduesskraberen i den anden hånd og får lært at gøre det ordentligt?

Så kan du bare følge denne lille guide til den perfekte vinduespudsning. Der er ingen garanti for, at du bliver verdensmester efter første forsøg, men mindre kan jo også gøre det. Der er i hvert fald store muligheder for, at du bliver en hel del bedre til at pudse vinduer, end du er nu. Og det er vel også værd at gå efter?

Find alt det nødvendige frem

Når du skal på vinduespudserskole, så er der lige nogle ting, du skal finde frem, inden du kan gå i gang med processen.

Du skal sørge for at finde dette frem:

  • En spand
  • Opvaskemiddel
  • Husholdningseddike
  • Salmiakspiritus
  • Klude
  • Viskestykker
  • En svamp
  • En vinduesskraber
  • En stige eller en trappestige

Når alt på listen er fundet frem, så er du sådan set klar til at pudse vinduer.

Først skal vinduet vaskes grundigt af

Før du når til at skulle pudse vinduet, så er det vigtigt, at du får vasket vinduet grundigt af først. Det kan du gøre med en blanding af vand, salmiakspiritus og opvaskemiddel.

I en spand med fem liter koldt eller lunkent vand hælder du en halv hættefuld salmiakspiritus og en skefuld opvaskemiddel. Det skal nok tage alt snavset. Bliver vandet snavset undervejs, så skal du skifte vandet og kludene. Gør du ikke det, så får du bare kørt snavset rund på ruden eller på de vinduer, du skal vaske efterfølgende. Vask gerne vinduet et par gange, til du er sikker på, at det er fuldkommen rent.

Vask og skrub både glasruden, vinduesrammen og vindueskarmen. Tør det overskydende vand af i viskestykket.

Så er du klar til at pudse ruden

Nu er vinduet så rent, som det kan blive. Næste trin er der, hvor du pudser selve glasruden.

Det gør du med en blanding af vand, eddike og opvaskemiddel. Eddiken neutraliserer kalken i vandet, som ellers kunne lave striber på ruden.

Til fem liter koldt eller lunkent vand tilsætter du en deciliter eddike og en smule opvaskemiddel. Brug en blød klud eller en svamp til denne del af vinduespudsningen. Her må du endelig ikke bruge den grønne side af en grydesvamp. Den vil bare lave ridser på ruden.

Du skal ikke bruge særlig meget vand, når du vasker ruden med denne eddikeblanding.

Nu skal det vand, der sidder på ruden, skrabes af igen. Det gør du med vinduesskraberen. Start oppe i det øverste venstre hjørne. Før nu skraberen i en lang slangende bevægelse nedad og fra side til side, så du får skrabet alt vandet af. Tør skraberen af for overskydende vand af og til. Sæt skraberen lidt længere tilbage end der, hvor du er nået til for at mindske risikoen for striber.

Arbejd dig ned mod det modsatte nederste hjørne. Hvis du er venstrehåndet, kan du begynde i det øverste højre hjørne i stedet.

Når du når ned i hjørnet, tørrer du skraberen en sidste gang og tørrer også lige vindueskarmen af for overskydende vand.

Så! Er du færdig med vinduet. Måske er resultatet bedre, end det var, når du tidligere pudsede vinduer. Måske er det ikke. Men med øvelsen kommer det rette håndelag.