Ønsker du lækre og velsmagende æbler til sommer, skal du med sikkerhed investere i et lækkert æbletræ til din have, så du kan gro æblerne selv – spørgsmålet er bare, hvilken æbletræssort skal du vælge? Der findes enormt mange forskellige æblesorter, der alle har forskellige fordele. Læs med herunder, eller på https://www.dalailama.dk/, og find eksempler på de bedste æblesorter til haven.

Filippa æblesort

En af de mest populære æblesorter er Filippa sorten. Æblerne fra Fillippa æbletræet er middelstore, med grøn-gule og røde kinder, som giver dig lyst til at sætte tænderne i æblet med det samme. Modningstiden for disse æbler er oktober til november, og de plukkes derfor også sidst i september og kan gemmes helt til slutningen af december uden at blive dårlige. Ønsker du en lækker æbletærte, er denne æblesort en god kandidat. Læs mere om æbletræ Filippa.

Bellida æblesort

Bellida æblesorten er en af de nyere sorter på markedet – trods dette, har den taget danskerne med storm. Bellida æblesorten producerer søde og super sprøde æbler, med en fast og god holdbarhed. Dette gør også, at Bellida æblerne kan bruges til alt lige fra en lækker kage til en god og syrlig salat. Det er med at eksperimentere med denne sort!

Pinova æblesorten

Pinova æblesorten er endnu en af de æblesorter, der er en favorit blandt danskerne. Pinova sorten producerer utroligt faste og velsmagende æbler, som har en let syrlig og frisk smag. Selve frugten, eller æblet, er gul-orange og en smule aflang – hvilket skiller sig en smule ud fra andre æblesorter, der er mere runde og symmetriske i udseendet. Ligesom med de øvrige æbler, kan Pinova æblet sagtens spise som en lækker frugt i sig selv, men kan også sagtens bruges i en god kage, tærte eller måske endda en dejlig frugtsalat til en dag i sommervarmen.

Gala æblesort

Sidst, men bestemt ikke mindst, har vi Gala æblesorten. Gala æblesorten er ofte en børnefavorit, da det er sødt, men med en smule syrlighed, der giver æblet et lille spark til en dejlig sommerdag. Udover dette ser Gala æblet også bare enormt indbydende og velsmagende ud, da det er helt fast, sprødt og rødt. Gala æblet er også et af de æbler, der er let at have med i eksempelvis madpakken. Både du og dine børn vil med garanti være helt vil med de lækre æbler fra Gala æblesorten!

Held og lykke med æblejagten.