sexlegetøj mænd

Vi bliver tudet ørene fulde i disse dage om alt det, vi må og ikke må. Det kan være meget svært at finde rundt i, og det fører til, at mange ganske enkelt lukker ørene helt. De gider ikke lytte mere. Det er forståeligt. Der kommer så mange forskellige modstridende meninger, og mange er alt for moraliserende.

Det betyder dog ikke, at det er en god ting at lukke ørene. Man skal lytte, og man skal lære at lytte fornuftigt. Et af de største problemer, især når det kommer til miljøet, er vores forbrug. Det er blevet så gigantisk, at vi er ved at ændre vores planet, permanent. Om et antal år vil den ikke være til at kende længere. Derfor er det vigtigt at lytte efter og forsøge at ændre sine vaner.

F.eks. ender der alt for meget plastik i verdenshavene. Det er alt fra vores indkøbspose til vores penis pumpe. Det går ikke, det er meget skadeligt for dyrene, som lever i havet, og det er skadeligt for hele økosystemet på planeten. Den sidste point er måske den vigtigste. Ikke fordi det ikke er vigtigt at passe på dyrelivet, men for mange er det for abstrakt at forholde sig til. Derfor skal man udbrede oplysninger om, hvorfor det kan have en indvirkning på vores eget liv.

Det samme gælder i alle andre facetter af livet: Man skal lære at lytte, til planeten og til sine medmennesker.

At lytte kan også hjælpe ens parforhold

Det er ikke kun klimaet og miljøet, man kan redde ved at lære og lytte, det er også ens parforhold, f.eks. langt de fleste af os venter bare på, at andre er færdige med at tale, så vi selv kan få lov til det senere. Det er en meget usund tilgang til det at have en samtale, og det kan være ødelæggende i et parforhold.

En god samtale består af to ting, hvad du siger, og hvad den anden siger. Der skal være ligevægt imellem de to ting. Specielt kan samtale om sex i parfoldet være svært. Hvordan får man f.eks. præsenteret ideen, om at man gerne vil introducere en lommefisse i sit sexliv? Det gør man ved at tale åbent og ærligt og lytte til den andens mening samtidigt.

Hvordan siger man ”det rigtige”?

Når man skal have en seriøs samtale, så kan man nogle gange komme i tvivl, om hvorvidt man skal sige noget eller lade være. Det kan være svært at finde ud af, om det er ”rigtig” at sige det, man vil sige eller ej. Der er tre ting man kan være opmærksom på i en sådan situation. Du skal spørge dig selv om, det, du vil sige, er nødvendigt, sandt og venligt overfor den anden. Især det sidste punkt er vigtigt. Man kunne også kalde det velvilje overfor den anden person. Hvis alle disse tre ting ikke er til stede, så bør man måske ikke sige det alligevel.