Drømmer du også om at blive mere klimavenlig og være med til at skåne miljøet? Det kan være svært at sætte en finger på hvad, der lige præcist skal til, for at bevare vores jord. Men sandheden er, at du sagtens også selv kan være med til at skåne miljøet, ved bare at ændre få ting i din hverdag. Læs med her og lær om hvordan du kan gøre en forskel.

Indkøb af mad og tøj

Hvis du gerne vil ændre dine vaner, til den miljøvenlige fordel, er indkøb af mad et godt sted at starte. En stor del af CO2-udledningen stammer fra kødproduktion. Derfor er et godt råd at spise mindre kød. Derudover kan du også begynde at købe mere lokalt.

Det er en god ide at tænke over, om det virkeligt er nødvendigt for dig med varer, der transporteres på tværs over jorden. Tilmed må du også gøre dig overvejelser, om du virkelig har brug for nyt tøj. Genbrugsbutikker er et rigtig godt alternativ til en tøjbutik, og der findes tøj i alle former og farver!

Det fede ved genbrugstøj er, at det er unikt, fedt og så er det ikke lige noget, som man går ned i den nærmeste tøjbutik og finder. Herudover kan genbrugskøb være med til at skåne vores miljø i enormt stor grad.

Mindre transport

Diverse transportmidler er klart også med til at bidrage til CO2-udledningen. Hvis du vil spare på dette område, er offentlig transport en super god ide!

Særligt kørsel i bil er heller ikke spor godt for miljøet. Her kan der laves om på dit kørselsmønster, så du ikke belaster din motor for meget. Dette kan være en udfordring for bilen i starten, og det er derfor godt at være orienteret om autohjælp. Bliv medlem hos Falck autohjælp nu.

Vi ser også at flyvning, er rigtig skidt for miljøet, og dette kan der også ændres på. Hvis du skal ud på en længere rejse, så er det essentielt og undersøge, om der er mulighed for at sejle i stedet. I mange tilfælde ser vi, at det kan være lige så let at sejle.

Det kan virke som en stor beslutning først, men der er meget hjælp og hente i forhold til finansiering af båd. Det er nemlig et godt alternativ at investere i en båd selv, da dette vil give mange flere muligheder.