Krypto wallet

Da kryptovaluta er helt uafhængige og helt digitale, så kan det være ret surrealistisk at tænke på, at det er nødvendigt at passe godt på dem. For hvordan gør du lige det, når du ikke kan sætte dem i banken?

Det kan du gøre i en wallet. Det er en form for digital bankbog, som du for eksempel kan få tildelt i den kryptobørs, hvor du har købt din kryptovaluta.

Hvad er en kryptovalutabørs?

En kryptovalutabørs eller bare en kryptobørs er et handelsforum, hvor du kan købe og sælge kryptovaluta.

Nogle børser handler med nogle bestemte valutaer. Find en børs, der handler med den type kryptovaluta, som du enten gerne vil sælge eller købe. Find også en kryptobørs af høj kvalitet. De store børser har det bedste ry.

Der kan også være den forskel på kryptobørser, at nogle handler med både kryptovalutaer og traditionelle valutaer. De kaldes blandede børser. Nogle handler udelukkende med kryptovalutaer. De kaldes rene kryptobørser. De blandede er de nemmeste at bruge.

Den virtuelle bankbog

Da kryptovaluta og traditionel valuta ikke umiddelbart kan blandes sammen, så er du nødt til at have en wallet, som er din virtuelle bankbog.

Når du skal købe, sælge eller bare opbevare kryptovaluta, så foregår det via din virtuelle bankbog. Du skal lige vænne dig til, at der er dette ekstra led i overførslen af værdier, men når du får det prøvet nogle gange, så kører det bare derfra.

Du får tildelt en wallet på din kryptobørs

Når du handler på en kryptobørs, får du samtidig tildelt en wallet, som du helt selv bestyrer. Den ligger fint i skyen, og du behøver kun at hente den, når du får brug for den.

Du kan også vælge selv at installer en desktop wallet på din computer, hvis du gerne vil have den liggende hos dig selv. Endelig kan du vælge at have en offline wallet på et USB-stik eller på en ekstern harddisk. Det er i hvert fald mere sikkert, hvis du ejer en stor mængde af digital valuta.

For de fleste er det helt fint med den wallet, der fulgte med at bruge en bestemt kryptobørs.

Husk, at du er den eneste bestyrer af din konto. Der findes ikke andre til at gøre det. Det ligger blandt andet i hele ideen bag kryptovaluta. Uafhængighed og ingen kontrol lå bagmændende bag skabelsen af kryptovaluta meget på sinde at realisere gennem den nye digitale valuta.