Danmark har et socialt sikkerhedsnet, som kun få andre lande kan måle sig med. Vi har et delvist gratis uddannelsessystem, et gratis sundhedsvæsen og en lang række muligheder for folk, der grundet handicap eller alderdom ikke kan tage vare på sig selv. Hvis du mangler arbejde, kan du dertil som regel få gavn af kontanthjælps- eller dagpengeordningen.

Er du nysgerrig på dagpengesystemet? Har du indtil for nylig været i arbejde, og skal du til at undersøge, om du har ret til dagpenge? Så er det vigtigt, at du sætter dig ind i reglerne omkring beskæftigelseskrav.

Hvad er et beskæftigelseskrav?

Du kan kun få udbetalt dagpenge, hvis du er medlem af en A-kasse. Og selvom du er medlem, er der selvsagt en grænse for, hvor mange dagpenge, du kan få. Beskæftigelseskravet knytter sig til dét antal timer, du som medlem skal optjene gennem lønarbejde for at få retten til flere dagpenge.

Hvis du er fuldtidsforsikret hos din A-kasse, skal du indberette 1.924 løntimer for at genoptjene din dagpengeret. Som deltidsforsikret ligger timeantallet på 1.258. I begge tilfælde har du tre år til at optjene dine timer.

Din A-kasse står selv for, at dine timer registreres. Og det er først, når hele din dagpengeret er opbrugt, at du skal opfylde beskæftigelseskravet. På udvalgte hjemmesider kan du blive meget klogere på hvad er et beskæftigelseskrav.

Gratis julekalender på nettet

Hvis læsning om dagpengeret og beskæftigelseskrav har gjort dig lettere udmattet, kan du glæde dig ved, at mere afslappende aktiviteter findes lige om hjørnet. Udvalgte hjemmesider har gode, gratis online julekalender med et bredt udvalg af sjove konkurrencer.

Uden for julesæsonen sidestiller siden masser af andre konkurrencer, der blandt andet giver dig mulighed for at vinde penge og gavekort. Bedst af alt? Deltagelse i onlinekonkurrencerne koster ikke en krone.